Arnold de Jong, zijn vrouw Judith kreeg op haar 53ste de diagnose Alzheimer
“Alzheimer de baas dankzij een sterke mindset”

Hij weet nog de exacte datum dat zijn vrouw Judith de diagnose Alzheimer kreeg. “Het was 10 oktober 2022”, vertelt Arnold de Jong. “Judith was toen 53 jaar. Aan Alzheimer denk je dan niet meteen, maar het vermoeden hadden we wel. Toch werden Judiths klachten nog lang op een burn-out geschoven. Na een zoektocht van twee jaar hadden we eindelijk duidelijkheid.” 

“We hebben meteen de schouders eronder gezet en alles in werking gesteld om ons leven zo in te richten om Alzheimer de baas te zijn. We hebben onze voeding er op aangepast, met minder suikers, koolhydraten en alcohol. Supplementen aan de voeding toegevoegd. Judith is proefmedicatie gaan nemen via het Brain research Centre in Zwolle. Ze is de eerste persoon in Europa die dat medicijn krijgt. Ze is veel gaan sporten en gaat twee keer per week naar een Odensehuis, wat heel goed is voor haar dagelijkse structuur en contacten.”

“Ons leven is in het teken gaan staan van Alzheimer. We denken niet alleen dat dat ook niet anders kan, wij hebben ook de mogelijkheid en de mindset om dat te doen. Alles wat we kunnen doen om het leven zoveel mogelijk kwaliteit te geven mét Alzheimer, pakken we aan. We beseffen ons dat lang niet iedereen dat kan. Op het symposium hoop ik, samen met Judith, het publiek te inspireren met onze manier van omgaan met deze ziekte.”

Arnold en Judith vertellen op het symposium ‘Omgaan met dementie’ haar verhaal. Woensdag 5 juli 19.00 uur, Bonifatiuskapel Dokkum,  klik hier voor aanmelden.