DOKKUM - De stichting Ik ben Wil organiseerde een boottocht voor ouderen met dementie. Op woensdag 18 mei maakten de dementerende bewoners van De Waadwente (zorg- en kennisorganisatie ZuidOostZorg) een boottocht op het Lauwersmeer. Met de boottocht worden ook nog eens twee vliegen in één klap geslagen. Want terwijl de ouderen genieten van de boottocht is De Waadwente druk bezig met een interne verhuizing.
Boottocht op het Lauwersmeer


De ochtend werd feestelijk gestart met koffie en gebak in het restaurant van De Waadwente. Ze troffen het met heerlijk warm weer en rond 10.15 is iedereen, zowel lopend als met busjes, vertrokken richting de boot die aangemeerd lag bij de Woudpoortsbrug. Na een vlotte inscheping ging de boot tegen elven varen. Ze maakten een prachtige tocht langs het Lauwersmeer.
‘’Iedereen genoot van het prachtige weer, de kostelijke omgeving en de versnaperingen. Het was top geregeld en dankzij Stichting Ik ben Wil hebben de bewoners een fantastische dag gehad, aldus Irene Huisjes Welzijnscoördinator De Waadwente.’’

Attentie voor alzheimer
Stichting Ik ben Wil zet zich in om aandacht te vragen voor Alzheimer. De stichting is in het leven geroepen door Titus Vogt. Toen zijn moeder alzheimer kreeg, ervaarde hij van dichtbij wat de ziekte met de mens doet. Titus vond het heel heftig om te zien hoe zijn moeder steeds meer dingen vergat. En dat nog zoveel meer mensen, jong en oud, aan deze ziekte leiden. Alzheimer is volksziekte nummer één in Nederland en verdient dan ook alle aandacht als het aan de stichting ligt. Iedereen kan de stichting steunen zowel particulieren, sponsoren als ondernemers. Het nieuwste project van de stichting is expeditie Kilimanjaro. In juni gaan ze de zesduizend meter hoge berg in Afrika beklimmen om meer aandacht te vragen voor Alzheimer. Daarnaast ondernemen ze regelmatige mooie initiatieven voor mensen met Alzheimer.

Waadwente ZuidOostZorg
Twee jaar geleden werd de PG-afdeling (afdeling voor mensen met psychiatrische problematiek voornamelijk dementie) van De Waadwente ZuidOostZorg benaderd door de stichting. Ze boden verschillende initiatieven aan en de zorgprofessionals konden kiezen waar de bewoners het meeste belang bij hadden. De keuze was gemaakt, een boottocht. Een gezellig uitje waarvan de bewoners kunnen genieten van de natuur. Door corona heeft het initiatief een tijd stil gestaan.
Nu De Waadwente een interne verhuizing aan het organiseren waren. Was het van belang dat de bewoners niet op de locatie aanwezig zijn. Het zou fijn zijn als ze dit met een uitje konden combineren. De Waadwente nam opnieuw contact op met de stichting en zij
vertelden dat de afspraak nog steeds stond. De Waadwente is ontzettend blij dat de stichting Ik ben Wil de gehele boottocht heeft vergoed. En het ook nog aanvulde met veel lekkers.