Op zaterdag 28 mei j.l. werd de vierde editie van de Lauwersmeer- en Waddentocht georganiseerd door Lionsclub Dokkum-Bonifatius. De fietstocht bracht liefst 2500 euro op voor de stichting Ik Ben Wil. 
 
Pittige omstandigheden 
De Lauwersmeer- en Waddentocht wordt traditioneel een week voor het Pinksterweekend georganiseerd en is daarmee voor verscheidende wielrenners de perfecte laatste voorbereiding voor de Elfstedentocht. Qua weersomstandigheden vormde de fietstocht in de regio dit jaar ook een goede opmaat naar de Elfstedentocht. Met windkracht 5 en ’s ochtends regen kregen de deelnemers ook tijdens de Lauwersmeer- en Waddenzeetocht te maken met pittige omstandigheden.  
 
Enthousiaste deelnemers 
Door deze omstandigheden was het aantal deelnemers logischerwijs lager dan de voorgaande tochten. Toch was organisator Edwin de Vries zeer tevreden met de 210 deelnemers: “De omstandigheden waren toch echt zwaar dit jaar. Vooral de recreatieve fietsers haken dan sneller af. Maar we zagen enorm veel enthousiasme en we hebben erg mooie reacties ontvangen. Over de prachtige route, de geboden service bijvoorbeeld maar ook dat we elk jaar kiezen weer voor een goed doel!” 
Ondanks het lagere deelnemersaantal bracht de tocht toch een prachtige opbrengst op voor het goede doel. Dit jaar was gekozen voor de Stichting Ik Ben Wil. Deze stichting vraagt aandacht voor de ziekte Alzheimer en voert lokale projecten uit waar de opbrengst ten goede komt aan de bestrijding van deze volksziekte. Dankzij de deelnemersbijdragen en de trouwe sponsoren van de tocht kon een cheque met het fraaie bedrag van 2500 euro worden uitgereikt aan de Stichting Ik Ben Wil.  
 
Edwin de Vries kijkt enthousiast uit naar volgend jaar. Op zaterdag 20 mei 2023 wordt de vijfde editie van de fietstocht georganiseerd: “We gaan dan weer voor een deelnemersaantal boven de 400 zoals in 2019 en kiezen dan ook weer een lokaal goed doel.” De fietstocht wordt traditioneel uitgezet in het Lauwersmeergebied en de vele historische dorpen in de regio. Start- en finishplaatsen zijn Dokkum en Zoutkamp. Meer informatie is te vinden op de site www.fietstochtlauwersmeer.nl 
 
Bijschrift foto: Edwin de Vries van Lionsclub Dokkum-Bonifatius reikt de cheque uit aan Dennis Mellink van de Stichting Ik Ben Wil.