Nijewier-Wetsens verrast stichting Ik ben Wil met cheque

Stichting Ik ben Wil is door dorpsbelang Nijewier-Wetsens verrast met een cheque van € 250,-. Het geld is ingezameld tijdens de eerste editie van de Vergeet-me-niet fietstocht van de stichting op 18 mei. Terwijl deelnemers aan de tocht door de dorpen fietsten, werd er geld ingezameld met verkopen en een donaties voor de stichting die zich inzet om het taboe op Alzheimer te doorbreken. Links op de foto Wiebe, rechts de dames Anja, Janneke en Sietske, alle vier van dorpsbelang Nijewier Wetsens. Tussen hen in Barend en Titus van stichting Ik ben Wil.

Tijdens de eerste editie van de Vergeet-me-niet fietstocht werden de dorpen Mitselwier, Nijewier en Ie aangedaan. De bedoeling is dat de fietstocht een jaarlijks terugkerend event wordt waarop alle dorpen in gemeente Noardeast-Fryslân aan bod komen. Voor elke editie worden door vrijwilligers van de stichting en medewerkers van de gemeente vergeet-me-nietjes gezaaid. De bloemen bloeien in de maand mei naar verwachting prachtig lichtblauw en zijn bovendien een symbool voor Alzheimer. 

Stichting Ik ben Wil zet zich sinds 2020 in voor Alzheimer, de meest voorkomende vorm van dementie. Zichtbaarheid van de ziekte, en hen die getroffen worden en hun mantelzorgers ondersteunen zijn de belangrijkste doelen. De stichting doet dat dankzij veel ambassadeurs
en geldinzamelacties.