Herinneringen ophalen, het denkvermogen stimuleren met quizzen, samen naar muziek luisteren, samen zingen, dansen of bewegen op de muziek; in de Waadwente kan dat nu met de Braintrainer!

Een tijdje geleden bracht stichting Ik ben Wil dit stukje technologie in het verzorgingshuis, samen met Jurgen Menkhorst van BrainTrainerPlus™. Er wordt op de dagbesteding inmiddels dankbaar gebruik van gemaakt! De vraag naar een Braintrainer kwam bij Stichting Ik ben Wil terecht na een ontbijtsessie met Zuidoost Zorg. De stichting kon dit mogelijk maken door de vele gelden van particulieren en ambassadeurs waar ze jaarlijks op kunnen rekenen.

De BrainTrainerPlus™ is ontwikkeld als hulpmiddel om het denkvermogen en het geheugen van ouderen en mensen met - beginnende - dementie of Alzheimer te stimuleren. Op de BrainTrainerPlus™ kunnen meer dan 30 voorgeprogrammeerde spelletjes en quizzen worden gespeeld maar ook kun je eenvoudig zelf je eigen quiz of familieboek toevoegen. De moeilijkheidsgraad van alle spellen en quizzen wordt automatisch aangepast aan het niveau van de gebruiker, zo heeft hij of zij altijd een succeservaring.

Voor elke gebruiker kan een dagelijkse training worden aangemaakt, dat geeft structuur aan de dagindeling. Wanneer er samen met een begeleider, buddy of familielid wordt gespeeld, kan er worden overgeschakeld naar het (persoonlijke) levensboek. Hoe leuk om samen foto's van het kleinkind te kijken of favoriete muziek van weleer te beluisteren! Op deze manier draagt de BrainTrainerPlus™ positief bij aan een levendig contact tussen de gebruiker van de BrainTrainerPlus™ en zijn of haar bezoeker of begeleider; het schept verbinding.

Op de foto bovenaan van links naar rechts: Thea van der Schaaf, Mattie Zijlstra, Tineke Dantuma, Dennis Mellink, Mattie Westert en Diety Westra. Foto's: Marit Anker