Stichting en gemeente zaaien vergeet-me-nietjes Ik ben Wil en Noardeast-Fryslân gezamenlijk in opmars naar fietstocht


Stichting ‘Ik ben Wil’ en wethouder Aant Jelle Soepboer, hebben vergeet-me-nietjes op diverse plaatsen gezaaid. De plantjes staan symbool voor Alzheimer, de ziekte waarvoor de stichting zich inzet. In mei 2024 organiseert de stichting voor de eerste keer een fietstocht door de gemeente Noardeast-Fryslân. De opbrengst komt geheel ten goede aan ‘Ik ben Wil’.

De vergeet-mij-nietjes brengen een herinnering Ze vragen om meer aandacht voor elkaar te hebben en elkaar niet te vergeten. De plant heeft een dubbele betekenis voor de stichting, die de naam van Wil Vogt draagt. “Zij had Alzheimer en was ten tijde van haar ziek zijn bang dat ze zou vergeten te zeggen dat ze van haar naasten hield”, vertelt voorzitter Dennis Mellink namens de stichting.

Het vergeet-me-nietje geeft de boodschap op natuurlijke wijze door

Vergeet-me-nietjes zijn uitzaaiende planten en staan tot het voorjaar in bloei: het moment waarop de fietstocht van start gaat. Enkele stroken voor bosschages langs de fietsroute zijn ingezaaid. Wethouder Soepboer: “De fytstocht is in moai ynisjatyf om it bewustwêzen rûnom Alzheimer te fergrutsjen. Dêrnjonken slút it delplantsjen fan ferjit-my-netsjes oan by ús ambysjes op it mêd fan it fergrutsjen fan bioferskaat en in griene libbensomjouwing”.

De fietstocht gaat ieder jaar door een ander gedeelte van de gemeente De fietstocht leidt langs verschillende verzorgingstehuizen waar mensen met Alzheimer wonen. Onderweg is ruimte voor ontmoeting en kunnen de bezoekers bij de lokale middenstand terecht voor een hapje en een drankje.

Opgave voor de eerste fietstocht is mogelijk vanaf 1 oktober

Wie mee wil doen aan de fietstocht, kan zich aanmelden via ikbenwil.nl.