PERSBERICHT
8 februari 2021


Eerste podcast Alzheimer Café over Wil Vogt

Op 12 februari zendt LEO Middelsé FM de eerste podcast van het Alzheimer Café Leeuwarden uit. Het verhaal van Wil Vogt en haar strijd tegen alzheimer met aan het woord haar zoon Titus Vogt en tekstschrijver Thea van der Schaaf.

Wil Vogt
Wil Vogt is een bekend onderneemster in Dokkum, ze werkt bij de Hema en is betrokken bij verschillende maatschappelijke initiatieven in de stad. Twee jaar geleden krijgt ze de eerste symptomen van de ziekte Alzheimer. Niet veel later wordt de diagnose gesteld.

Haar zoon Titus wil wat voor haar betekenen en maakt haar het gezicht van de campagne Ik ben Wil. Dit doet hij omdat hij aandacht wil vragen voor alzheimer in Friesland. De campagne bestaat uit verhalen, fotos en acties. Zo hopen ze mensen een beeld te geven wat de ziekte met een familie kan doen. Wil is onverwachts overleden op 79-jarige leeftijd op 23 november 2020.

Podcast Alzheimer café Leeuwarden
Het Alzheimer Café Leeuwarden organiseert verschillende activiteiten voor mensen met dementie en hun naasten. Het helpt patiënten en betrokkenen op weg. Door de uitbraak van het coronavirus is het fysieke café gesloten, maar wordt er wel radio gemaakt. De Ik ben Wil-campagne staat de komende podcast centraal. Zoon Titus Vogt vertelt over hoe het is om je moeder te zien lijden aan alzheimer. Thea van der Schaaf, tekstschrijver voor de campagne, vertelt over hoe de campagne is opgezet. 


Luister mee
Vrijdag 12 februari om 20:00 zendt LEO Middelsé op 106.1 en 105.3 FM de eerste podcast uit. De uitzending wordt herhaald op woensdag 17 februari om 18:00.

De podcast is nu al via Spotify of Apple te beluisteren: https://open.spotify.com/episode/6WcNuo2mcTlWOCCjemAet1