Samen klimmen voor Alzheimer
“Ik vind dat je mensen moet helpen in het leven”

Al dertien jaar zijn ze sportmaten: Jogchum van der Woude en Titus Vogt. Veel sportieve uitdagingen gingen ze al samen aan. De Kilimanjaro in Afrika stond al een tijdje op hun wensenlijst. Dat ze nu samen de berg beklimmen voor Stichting Ik ben Wil, is bijna alsof het zo heeft moeten zijn. Titus: “Jogchum staat heel dicht bij ons als familie, het voelt goed hem er bij te hebben.”

Lopen voor een goed doel is voor Jogchum van der Woude uit Damwoude de gewoonste zaak van de wereld. Of het nu deze berg is, of de marathon van New York, of een middag lopen met een collectebus: hij vindt het belangrijk je in te zetten voor een ander. “Ik vind dat je mensen moet helpen in het leven. Toen ik 16 was deed ik ontwikkelingswerk in Roemenië, en heb ik gezien hoe hard hulp nodig is. Toen Titus mij benaderde voor Expeditie Kilimanjaro, wist ik dan ook meteen dat ik hem wilde helpen. We lopen iedere maandag samen hard. Ik heb van dichtbij gezien wat de campagne Ik ben Wil met hem deed. Wat is het mooi dat ik nu kan helpen door mijn grootste passie uit te oefenen: het sporten."

Expeditie Kilimanjaro betekent een tocht van zes dagen lang, zeven uren per dag lopen naar een hoogte van bijna zesduizend meter. Jogchum: “Maar het is niet alleen de klim, het is ook de weg er naartoe. Naast mijn training voor verschillende marathons die hopelijk doorgaan, zal de komende anderhalf jaar in het teken staan van deze uitdaging, ook voor mijn thuisfront en die van Titus.” Titus: “Die hebben we dan ook zeker om hun steun moeten vragen. Het is fijn dat ze achter ons staan.”

Expeditie Kilimanjaro is een project van stichting Ik ben Wil, waarmee aandacht wordt gevraagd voor de ziekte van Alzheimer, en geld ingezameld wordt voor lokale goede doelen. Naast Expeditie Kilimanjaro zijn er lezingen, verschijnt er een boek en volgt er een grootschalig Alzheimercongres. Al meer dan 50 ambassadeurs steunen de actie met geld en middelen. Stichting Ik ben Wil is op zoek naar lokale initiatieven met betrekking tot Alzheimer of gezinnen die te maken hebben met de ziekte en een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Aanmelden kan via actie@ikbenwil.nl Meer informatie www.ikbenwil.nl. Particuliere bijdragen kunnen worden overgemaakt op NL87RABO0365597503 ovv Samen Klimmen.