Over het boek
‘Vergeet je niet dat ik van je houd’ 

‘Vergeet je niet dat ik van je houd’ is een boek waarin de lezer wordt meegenomen in de ziekte Alzheimer bij families in Fryslân. Niet de ziekte als medische uitleg, maar als een ervaring, over hoe mensen Alzheimer beleven. Hoe veel impact heeft Alzheimer op de persoon die het draagt, maar nog meer; hoeveel moeten de mensen die ernaast staan dragen? Want één ding is duidelijk: Alzheimer heb je niet alleen.  

Schrijfster Thea van der Schaaf en fotografe Marit Anker werden meegenomen in de diepste gevoelens en mochten tot de kern komen van wat de ziekte Alzheimer doet bij de partners, kinderen en mensen die de patiënt na aan het hart liggen. Verhalen over mannen en vrouwen die nog in een vroeg stadium zitten en met hulp nog even thuis kunnen blijven wonen, tot verhalen over het laatste stadium waarin we zeer geconfronteerd werden met deze slopende ziekte. Stuk voor stuk verhalen die een diepe indruk hebben achtergelaten bij de samenstellers van het boek. 

‘Vergeet je niet dat ik van je houd?’ Is de titel van het boek geworden. Het zijn de woorden van Wil Vogt, die bang was te vergeten dat ze van haar naasten hield toen zij Alzheimer kreeg. Wil Vogt werd het gezicht van de campagne ‘Ik ben Wil’ die in 2020 gevoerd werd om aandacht te vragen voor de ziekte die zij bij zich droeg. ‘Ik ben Wil’ ging na de campagne en het overlijden van Wil als stichting verder. 

Verkrijgbaar bij: Van der Velde boeken Dokkum, Jumbo Hantumerweg Dokkum, Groenteman Dokkum, Evangelische Boektiek en Bruna in Kollum € 25,- per stuk en de opbrengst gaat naar de stichting.
 

Bekijk het boek

Vul onderstaand formulier in om het boek te bestellen

* Deze velden zijn verplicht.

Aantal Totaal
Boek ‘Vergeet je niet dat ik van je houd’
Subtotaal:
Verzendkosten:
Totaal:

Nadat u op de knop 'Bestellen' klikt wordt u direct doorgeleid naar de beveiligde betaalomgeving.